Salda Gölü

Türkiye’nin Burdur ili, Yeşilova ilçesi sınırları içerisinde yer alan karstik bir göldür.

Maldivler’e benzemesi yönüyle Saldivler diye meşhur olmuştur.

NASA’nın yaptığı araştırmaya göre diğer bazı özelikleriyle Mars’la benzerlik göstermektedir.

Salda Gölü çevresinde ormanlık tepeler, alüvyon deltaları, hidromanyezit çökeltilerin oluşturduğu kayaçlar bulunmaktadır. Bunun yanında göl, dik kuyruklu ördek, paspaş gibi kuşlara ve yosun balığı, sazan gibi balıklara ev sahipliği yapmaktadır.

Salda Gölü her sene çok sayıda yerli ve yabancı turist misafir etmektedir. Yamaç paraşütü, çadırla kamp, treking ve kontrollü yüzme gibi aktiviteler yapılabilmektedir.

Turkuaz ile yeşilin harika uyumu ile ziyaretçilerini hayran bırakmasıyla birlikte son dönemde Salda Gölü’nün popülerleşmesi ile doğal güzelliğini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bunun yanında 2019 yılında çıkarılan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildi. Ardında Tükiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Millet Bahçesi yapılmasına karar verildi.

Bulutsuz, havanın açık olduğu bir günde, Salda Gölü etrafında dolaşmak, güneşin ciddi yan etkilerine maruz bırakabilir. Onun için güneş kremi bulundurmanız önemli.

Kamp yapacaklar dikkat! Ücretli alanlar dışında kamp yapmanız halinde Jandarma çadırınızı kaldırmanızı isteyebilir.

Gölün belli alanlarında dibinin bataklık etkisi yapmasından dolayı her yerde yüzmek sağlıklı olmayabilir. İzin verilen ve kontrollü bölgelerde yüzmeniz tavsiye edilir.

Paylaşılan resimleri incelerseniz katlanır sandalye ve masa şart.

Unutmadan, Salda Gölü’nden dönerken çöpünüzü toplayıp çöp kovasına atmanız , hatta Salda Gölü’nden ilerde bulunan çöp kovalarına atmanız daha iyi olacaktır.

Was this helpful?

0 / 0

Bir yanıt yazın 1

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Perseverance Uzay Aracı – Sosyohendis Sözlüğü

Perseverance Uzay Aracı – Sosyohendis Sözlüğü

[…] 30 Temmuz 2020 tarihinde uzaya fırlatıldı. 18 Şubat 2021 tarihinde TSİ 23.55’te Salda Gölü ile benzerlikleri olan Mars’ın Jezero Krateri bölgesine başarılı bir iniş […]